Proslava ob Dnevu državnosti v Mokronogu

PVD SEVER Dolenjska in Bela Krajina je v sodelovanju z Občino Mokronog – Trebelno v soboto,  24. junija 2017 organizirala proslavo v počastitev Dneva državnosti. Poleg policijskih in vojaških vojnih veteranov so se slavnosti udeležili tudi pripadniki takratnih enot civilne zaščite in prebivalci Mokronoga ter okoliških krajev.

Slavnostna govorca, predsednik PVD SEVER g. Marjan Dragan je osvežil spomin na vlogo milice in policije pri nastajanju slovenske države od Akcije Sever preko osamosvojitvene vojne do odhoda zadnjega vojaka JA iz ozemlja Slovenije, župan občine Mokronog  - Trebelno  g.Tone Maver je pa opisal dogodke v vojašnici na Puščavi in v centrih za vojne ujetnike na Dobu in vojaške prebežnike na Lanšprežu.

V kulturnem programu so nastopali: Kvintet policijskega orkestra, glasbena in recitatorska skupina učencev Osnovne šole Mokronog.

Po zaključku slovesnosti je župan vse udeležence povabil na malico v staro trško jedro, na prireditveni prostor, kjer se je pozneje odvijala prireditev kresne noči.

Za gostoljubnost, ki je postala že tradicionalna, se županu in občini Mokronog – Trebelno iskreno zahvaljujemo.

 

Predsednik PVD SEVER DBK

           Marjan Dragan

 

Galerija fotografij

Mokronog 2017

Mokronog 2017