• Vabilo na okroglo mizo: Vloga zaporov med osamosvojitveno vojno

  Okrogla miza, ki jo Policijsko veteransko društvo Sever Dolenjska in Bela krajina pripravlja v sodelovanju z ZPKZ Dob pri Mirni, bo v ponedeljek, 12. marca 2018, ob 16. uri v večnamenskem prostoru ZPKZ Dob pri Mirni

  Zaradi lažje organizacije, prosim, potrdite udeležbo in sporočite morebitne želje glede snemanja na e-naslov petra@lapego.si ali po telefonu 031 513 462 do vključno petka, 9. marca 2018.


 • Prejemki in odmerna osnova 2018

  V prilogi so pripeta obvestila ministrstva za delo, družino, socialne zadeve
  in enake možnosti o prejemkih za vojne veterane in vojne invalide za leto
  2018.


 • Osrednja slovesnost ob dnevu suverenosti

  Osrednja slovesnost ob dnevu suverenosti

  V sredo, dne 25. oktobra 2017 je v športni dvorani Skala v Pivki v sodelovanju z Zvezo veteranov vojne za Slovenijo, Občino Pivka in Zvezo policijskih veteranskih društev Sever potekala osrednja slovesnost od dnevu suverenosti in 26. obletnici odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije.

  Slovestnosti so se udeležili tudi naši člani s praporščakom.


 • Strokovna ekskurzija - Niš 2017

  Strokovna ekskurzija - Niš 2017

  V letu 2017 je bil društvo sever DBK organiziralo strokovno ekskurzijo v Srbijo. Dne 26.5.2017 v jutranjih urah so se člani odpravili na tridnevno ekskurzijo. Ogledali so si kar nekaj znamenitosti. Utrinke s ekskurzije si lahko preberete v priloženem članku g. Antona Goleta. 

  Galerija fotografij


 • Proslava ob Dnevu državnosti v Mokronogu

  Proslava ob Dnevu državnosti v Mokronogu

  PVD SEVER Dolenjska in Bela Krajina je v sodelovanju z Občino Mokronog – Trebelno v soboto,  24. junija 2017 organizirala proslavo v počastitev Dneva državnosti. Poleg policijskih in vojaških vojnih veteranov so se slavnosti udeležili tudi pripadniki takratnih enot civilne zaščite in prebivalci Mokronoga ter okoliških krajev.

  Slavnostna govorca, predsednik PVD SEVER g. Marjan Dragan je osvežil spomin na vlogo milice in policije pri nastajanju slovenske države od Akcije Sever preko osamosvojitvene vojne do odhoda zadnjega vojaka JA iz ozemlja Slovenije, župan občine Mokronog  - Trebelno  g.Tone Maver je pa opisal dogodke v vojašnici na Puščavi in v centrih za vojne ujetnike na Dobu in vojaške prebežnike na Lanšprežu.

  V kulturnem programu so nastopali: Kvintet policijskega orkestra, glasbena in recitatorska skupina učencev Osnovne šole Mokronog.

  Po zaključku slovesnosti je župan vse udeležence povabil na malico v staro trško jedro, na prireditveni prostor, kjer se je pozneje odvijala prireditev kresne noči.

  Za gostoljubnost, ki je postala že tradicionalna, se županu in občini Mokronog – Trebelno iskreno zahvaljujemo.

   

  Predsednik PVD SEVER DBK

             Marjan Dragan

   

  Galerija fotografij


 • Jakne PVD Sever DBK

  Jakne PVD Sever DBK

  Vse člane društva PVD Sever Dolenjske in bele krajine obveščamo, da so bile  v podjetju Prelet v Metliki (http://www.prelet.si/ ) za potrebe članstva izdelane jakne. Na vseh jaknah je znak društva, ki ga je mogoče sneti in ponovno namestiti na jakno z gumboma.

  Več kosov jaken imajo nakateri člani UO, kjer si jih člani vidijo in tudi kupijo. Cena jakne znaša 35,00 evra.


 • Žalna svečanost pri spomeniku in grobnici padlih borcev NOB in aktivistov OF na Cviblju pri Žužemberku

  Žalna svečanost pri spomeniku in grobnici padlih borcev NOB in aktivistov OF na Cviblju pri Žužemberku

  Vabljeni na spominso svečanost, ki bo v soboto, 21.10.2017, ob 11.00 uri pri spomeniku in grobnici padlih borcev NOB in aktivistof OF, ki je spomin na več kot 2000 žrtev 2. svetovne vojne na Cviblju pri Žužemberku.

   


 • Obeležitev spominskega dne ustanovitve novomeške čete

  Obeležitev spominskega dne ustanovitve novomeške čete

  Spoštovani,

  Vljudno vabimo vse člane društva Sever DBK na spominsko prireditev obeležitve ustanovitve prve novomeške čete, ki bo v nedeljo, 29.10.2017 s tradicionalnim nočnim pohodom na Frato in slovestnostjo v Domu na Frati.

  Krajša slovestnost s pogostitvijo bo potekala v Domu na Frati ob 19.00 uri.

  Prosimo, da vsi, ki se boste udeležili samo slovestnosti v Domu na Frati potrdite svojo prisotnost do 26.10.2017.

  Več o tem si lahko preberete v priloženem vabilu.


 • Prireditev v spomin Prvi belokranjski četi

  Prireditev v spomin Prvi belokranjski četi

  Dne 31. oktobra 2017 smo člani Sever DBK vabljeni na pohod po poteh Prve belokranjske čete s pričetkom ob 10.00 ure izpred občine Semič in prireditev v spomin Prvi belokranjski četi, ki bo ob 13.00 uri v Gornjih Lazah.

  Zaželjena je čim večja udeležba naših članov.