8. DP ZPVD Sever in DP Policije v veleslalomu 2020

V petek 28. februarja 2020 so člani Policijskega veteranskega društva Sever Maribor v sodelovanju z Zvezo policijskih veteranskih društev Sever, Enoto vrhunskih športnikov GPU in Policijsko upravo Maribor izvedli 8. državno prvenstvo ZPVD Sever in državno prvenstvo Policije v veleslalomu. Pri izvedbi obeh tekem na smučišču RTC Trije kralji na Pohorju so se še posebej izkazali zaposleni v hotelu Jakec in RTC, ki so pripravili odlične smučarske proge in spremljevalni program, ter člani smučarskega  skakalnega kluba Šmartno na Pohorju z brezhibno izvedbo tekme.

Tekmovanja so se udeležili tudi člani PVD Sever Dol. in Bele, ki so ekipno zasedli 8. mesto. Vsi naši tekmovalci so zastopali tudi PU Novo mesto in se kot ekipa uvrstili na odlično 3. mesto. Rezultate posameznih tekmovalcev si oglejte v spodnji tabeli.

Na dobro pripravljeni progi in prelepem vremenu je v startalo 66 (od 82 prijavljenih) tekmovalcev iz 9 društev Sever ter 117 delavcev policije iz 13 policijskih enot. Na tekmi je bilo zelo malo odstopov in diskvalifikacij, odsotnost poškodb pa kaže tudi na dobro pripravljenost tekmovalcev.