15.05.2020 POLAGANJE VENCA PRI SPOMENIKU V POGANCIH

Dne 15.05.2020 je Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Dolenjska v sodelovanju s Policijsko veteranskim društvom Sever Dolenjska in Bela krajina in Območnega združenja slovenskih častnikov Novo mesto priredilo krajšo spominsko slovesnost in polaganje venca ob DNEVU VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO pri spomeniku v Pogancih. 

 

 

Zveza veteranov vojne za Slovenijo ima v svojem statutu zapisano, da svoj dan praznuje 17.maja in sicer v spomin na leto 1990, na zavrnitev ukaza o oddaji orožja iz skladišč Teritorialne obrambe, katerega izvajalci so preprečili popolno razorožitev takratne TO ter na začetek izvajanja projekta Manevrske strukture narodne zaščite. 

Pred leti smo se temu praznovanju pridružili tudi člani Združenja Sever, 17. maj pa poimenovali kot DAN VETERANOV VOJNE 1991.

 

Venec pri spomeniku v Pogancih so položili predsednik Policijsko veteranskega društva Sever Dol in Bele krajine Marjan Dragan, predsednik OZVVS Dolenjska Anton Klobčaver in predsednik Območnega združenja slovenskih častnikov Novo mest, hrati tudi poveljnik vojašnice Franca Uršiča, Vasilja Maraš. Ob upoštevanju vseh priporočil NIJZ so se slovesnosti udeležili tudi ostali člani društva Sever, na slovesnosti pa je sodeloval tudi praporščak Alojz Trontelj.