27.11.2021 STRELSKA TEKMA V ORGANIZACIJI SEVER = SEVERNA PRIMORSKA

Društvo veteranov »SEVER« Severne Primorske, je v soboto dne 27.11.2021 v počastitev spominskega dneva Združenja SEVER izvedlo tekmovanje v streljanju z zračno puško.

Tekmovanje se je izvedlo na strelišču v Solkanu, Za spomenikom 2 s pričetkom ob 9.00 uri.

Navedenega tekmovanja so se udeležili tudi člani strelske sekcije pri PVD Sever Dol . in Bele krajine v sestavi Peter Županc, Lidija Fabian in Drago Sikošek.

V enotni ekipni konkurenci je zmagala ekipa SŠK Tolmin s 513 krogi, drugo uvrščena je bila ekipa PVD Sever Dol. in Bele krajine s 477 krogi, tretjeuvrščena pa ekipa DVI Severne primorske Nova Gorica s 472 krogi. Vse tri ekipe so prejele pokal in kot posamezniki v ekipi še medalje.

Med posamezniki je zmagal Kobal Tomaž iz SŠK Tolmin, ki je dosegel 178 krogov, drugo uvrščeni je bil Peter Županc iz PVD Sever Dol. in Bele krajine s 169 krogi, tretji uvrščeni pa je bil Grosar Aleksander iz SŠK Tolmin, prav tako s 169 krogi, vendar slabši v drugi seriji. Prav tako je v ženski konkurenci Lidija Fabian iz PVD Sever Dol. in Bele krajine osvojila drugo mesto, za kar je prejela medaljo. Drago Sikošek se je kot posameznik od skupaj 22 tekmovalcev uvrstil na 10. mesto in skupaj dosegel 152 krogov.

 

Tekst: Drago Sikošek

Foto: arhiv Sever DBK