27.11.2019 TEKMOVANJE V STRELJANJU S SERIJSKO ZRAČNO PUŠKO ZA VETERANSKE IN DOMOLJUBNE ORGANIZACIJE

Policijsko veteransko društvo SEVER Dolenjska in Bela krajina je izvedlo tekmovanje v streljanju s serijsko zračno puško, v počastitev 30. Obletnice akcije »SEVER«  25-letnice združenja SEVER in 20-letnice PVD SEVER Dolenjska in Bela Krajina  za veteranske in domoljubne organizacije.

NAJBOLJŠI PREJELI POKAL: MILAN RUS V SREDINI, OSTANEK BOJAN NA LEVI IN NA DESNI MOHORIČ HANZI

NAJBOLJŠI PREJELI POKAL: MILAN RUS V SREDINI, OSTANEK BOJAN NA LEVI IN NA DESNI MOHORIČ HANZI

Strelska tekma je bila izvedena v sredo 27. 11. 2019 na strelišču v zaklonišču na Jerebovi ulici v Novem mestu. Povabilu so se odzvali vsi vabljeni s tri člansko ekipo in sicer:

DVID Dolenjske PBK

OZVVS Dolenjske

OZVVS Bele Krajine

OZVVS Trebnje

PVD SEVER DBK

ZB za vrednote NOB

ZSČ Novo mesto

Za PVD Sever Dol. in Bela krajina so tekmovali Lidija Fabian, ki je dosegla 159 krogov, Marjan Becele 168 krogov in Drago Sikošek 173 krogov. Skupno od 7. sodelujočih ekip smo člani PVD Sever Dol. in Bele krajine v zelo močni konkurenci zasedli odlično 5 mesto s skupaj 500 krogi. Prvo mesto so osvojili člani ZB NOB Novo mesto, na 2. mesto so se uvrstili člani OZVVS Dolenjska in 3. mesto so osvojili člani OZVVS Trebnje. Med posamezniki je imel najbolj mirno roko in oster pogled Janez Erpe, ki je zastopal ZB NOB Novo mesto in je dosegel 181 krogov, 2. mesto je zasedel Ostanek Bojan s 179 osvojenimi krogi iz OZVVS Trebnje in 3. Mesto je zasedel Mirko Bele iz OZVVS Dolenjska s 177 krogi.   

Vsem sodelujočim iskrena hvala za udeležbo, posebna zahvalo pa je potrebno izreči vodstvu Strelskemu društvu Gorjanci, ki so nam omogočili izvedbo tekme na njihovem strelišču. Nismo pa pozabili na sodnike, tokrat sta bila v sodniški klopi Jože Ribič in Miran Zupančič, obema hvala za opravljeno delo.

 

Tekst in slike: Drago Sikošek