27.06.2020 SREČANJE ČLANOV ODBORA METLIKA OB DNEVU DRŽAVNOSTI

Vse prisotne veteranke in veterane je na mejnem prehodu Metlika sprejel in nagovoril predsednik PVD Sever Dol. in Bele krajine g. Marjan Dragan, hkrati pom. kom. na PMP Metlika. Ob prazniku dneva državnosti in dnevu Policije, se je vsem prisotnim zahvalil za aktivnosti v času osamosvojitvene vojne in poudaril pomen takih srečanj med veterani po odborih v PVD Sever Dol in Bele krajine.

Po sprostitvi ukrepov gibanja in druženja smo se v ožjem krogu članov PVD SEVER odbora Metlika odločili, da poleg vseh tradicionalnih prireditev, ki jih pripravljajo ostale veteranske organizacije in občina Metlika in se jih udeležujemo tudi v odboru Metlika in pripravimo kakšno samostojno aktivnost, ki je vezana na dogodke v letu 1991.

 

Tako je podan predlog, da organiziramo pohod in obisk obeležij pri mejnem prehodu Metlika in pri hranitelju orožja, našemu članu Antonu Jakljeviču na Grabrovcu. Pohod je posvečen 25. juniju, dnevu državnosti in 27. juniju, dnevu policije.

 

Veteranke in veterani iz odbora Metlika, pridružili pa so se tudi člani iz odbora Črnomelj, so se zbrali 27.06.2020 na mejnem prehodu Melika. Prisotne veteranke in veterane sta nagovorila in pozdravila  predsednik odbora Metlika, Anton Žunič, v  nadaljevanju pa tudi župan občine Metlika g. Darko Zevnik. Oba govornika sta se vsem prisotnim zahvalila za udeležbo, jim zaželela vse lepo še v nadaljevanju.

 

 

PO končanih nagovorih in fotografiranju pri spominskem obeležju na mejnem prehodu Metlika, je sledil pohod do Grabrovca. Ustavili smo se pri družini Jakljevič, kjer je na hiši družine Jakljevič Antona postavljeno spominsko obeležje. V času osamosvojitvene vojne je takratna Milica iz Metlike, pri omenjeni družini hranila orožje. Tam smo pohod zaključili in nadaljevali z družabnim srečanjem.

 

PVD Sever

Odbor Metlika