22.06.2024 TRADICIONALNI POHOD PO OTEH HRANITELJEV OROŽJA

Spoštovani člani PVD SEVER DBK, odbor Metlika ponovno organizira pohod in obisk obeležij na mejnem prehodu Metlika in pri hranitelju orožja, našemu članu Antonu Jakljeviču na Grabrovcu. Pohod je posvečen 25. juniju, dnevu državnosti in 27. juniju ,dnevu policije.

Pohod organiziramo v soboto 22. junija 2020 s pričetkom ob 08.00 uri.

Ob dogovorjeni uri se dobimo na mejnem prehodu Metlika, kjer bi izmenjali nekaj misli o dogodkih iz časov slovenske osamosvojitve. Kratek potek dela danes pa bi nam predstavil predstavnik policije na mejnem prehodu. Od tu gremo peš po ustaljeni poti skozi Mestni log, nato ob potoku Obrh do izvira in nato naprej do Pungarta, kjer bo krajši postanek za manjše okrepčilo. Pot nato nadaljujemo po Urbanovi poti v smeri Grabrovca. Pot ni zahtevna in je primerna za naša leta. Med potjo lahko naredimo tudi kratek postanek in si privoščimo kaj iz lasnega nahrbtnika. Ob prihodu na Grabrovec, kjer je naš cilj, se sprostimo, pogovorimo z domačinom in po končani »naporni« poti pomalicamo ter se odžejamo za povrnitev izgubljene energije. S seboj povabite tudi ožje družinske člane. Veterani se bomo udeležili pohoda v majicah
in kapah združenja. Zaradi lažje organizacije in števila udeležencev vas prosimo, da svojo udeležbo sporočite do četrtka 20.06.2024 do 15.00 ure, Robertu ČUKU na tel. 040 718 488 ali na mail romikaju42@gmail.com. Stroške bomo delno pokrili z lastnim prispevkom, ki znaša 10 EUR po osebi. Prosimo, da se med seboj obvestimo.

V pričakovanju vaše udeležbe vas lepo pozdravljamo. 

Predsednik odbora
Robert ČUK