21.06.2024 SVEČANOST V MOKRONOGU OB DNEVU DRŽAVNOSTI

Policijsko veteransko društvo Sever Dol. in Bela krajina je v sodelovanju z Občino Mokronog - Trebelno pri spominskem obeležju osamosvojitvene vojne v Mokronogu priredila svečanost v počastitev Dneva državnosti.   

 

 

Po odigrani Slovenski himni so župan občine Mokronog-Trebelno, mag Franc Glušič, predsednik PVD Sever Dolenjska in Bela krajina Marjan Dragan in mag. Gregor Kaplan vodja sektorja za vojne veterane MORS pri spominskem obeležju osamosvojitvene vojne položili cvetje.

Zbrane je pred spominskim obeležjem osamosvojitvene vojne, ki stoji na trgu v mestnem jedru Mokronoga, nagovoril  in pozdravil župan občine Mokronog – Trebelno mag. Franc Glušič. V nadaljevanju slovesnosti so v kulturnem programu nastopile učenke OŠ Mokronog in policijski orkester v manjši zasedbi.

Nastopil je čas, ko je pred mikrofon stopil slavnostni govornik mag. Gregor Kaplan, vodja sektorja za vojne veterane MORS. Vse udeležence je lepo pozdravil, veterankam in veteranom se je zahvalil za požrtvovalnost v času pred, med in po osamosvojitveni vojni 91, predvsem pa  je zahvala veljala prisotnim veterankam in veteranom, ki so bili prisotni na svečanosti. V nagovoru je med ostalimi poudarki omenil tudi, da so bili kraji v bližnji okolici zaradi groženj posameznikov iz vrst takratne agresorske armade, ogroženi, če bi prišlo do eksplozije v skladišču goriva na Puščavi, bi to bila lahko velika ekološka katastrofa, tako za sam kraj, predvsem pa za prebivalstvo.

Na svečanosti sta sodelovala dva praporščaka, prapor PVD Sever Dolenjska in Bela krajina je nosil Alojz Trontelj, praporščak iz odbora Novo mesto.

Ob zaključku svečanosti so bili vsi udeleženci povabljeni na prigrizek na prireditveni prostor, kjer se je v nadaljevanju v okviru občine Mokronog odvijala kresna noč.