17.02.2023 OBČNI ZBOR POLICIJSKO VETERANSKEGA DRUŠTVA SEVER DOLENJSKA IN BELA KRAJINA , DNE 17.2.2023 V LANŠPREŽU

Uvodoma je direktor PU Novo mesto, g. Janez Ogulin pozdravil udeležence zbora,v nadaljevanju pa  jih seznanil z varnostnimi razmerami na Dolenjskem in v Beli krajini. Udeležence zbora je kot gostitelj nagovoril in lepo pozdravil tudi direktor ZPKZ Dob pri Mirni g. Zoran Remic, ki je hkrati tudi član PVD Sever Dol. in Bela krajina in podžupan občine Mirna. Navzoči smo prisluhnili krajšemu kulturnemu programu policijskega kvarteta.

 

Tega dne, pred zborom, ob 13.00 uri, se je delegacija naših članov oglasila v ZPKZ Dob pri Mirni, kjer nas je sprejel direktor zavoda Zoran Remic. Izročili smo mu skromno darilo in se zadržali v prijetnem klepetu, ki se je nanašal na medvojne dogodke 1991 oziroma na vojne ujetnike ter prebežnike,  ki so bili zajeti. Vojni ujetniki so bili nastanjeni neposredno v objektih ZPKZ Dob pri Mirni, medtem ko so bili pribežniki nastanjeni v zbirnem centru na Lanšprežu.

Ob 14.00 uri smo se članice in člani našega društva udeležili ogleda tovarne Dana Mirna. Lastnik podjetja nam je omogočil ogled proizvodnje. Ob zaključku smo imeli degustacijo njihovih proizvodov.

Zbor članov društva se je pričel ob 16.30 uri. Predsednik g. Marjan Dragan je prisotne pozdravil in predstavil dnevni red zbora. Na zboru so bila podana poročila o delu društva v preteklem letu, kakor tudi plan dela za tekoče leto. Enako je bil članom zbora predstavljen finančni plan in za tekoče leto. Podeljena so bila priznanja praporščakoma Dragu Sikošku in Viliju Koželju, ki sta prejela Srebrni znak praporščak.

Po zaključku zbora je sledilo prijetno druženje ob jedači in pijači.

Ostale fotografije si oglejte v galeriji 2023!

Tekst: Drago Sikošek

Foto: Arhiv PVD Sever DBK 

SEVER DBK - občni zbor 2023