19.05.2021 PODELILI ZBORNIK MANEVERSKA STRUKTURA NARODNE ZAŠČITE 1990

Ob trideseti obletnici Manevrske strukture narodne zaščite je Policijsko veteransko društvo Sever Dol. in Bele krajine  v sodelovanju z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Dolenjska, izdalo »Zbornik Manevrska struktura narodne zaščite Dolenjske 1990«.

Vsak pripadnik MSNZ Dolenjske, ki je nosilec znaka  MSNZ 1990 je prejel po en izvod zbornika. Vsak znak MSNZ ima na hrbtni strani številko, ki ga povezuje s prejemnikom znaka.

Zaradi ukrepov Vlade RS  in priporočili  Nacionalnega inštituta za javno zdravje RS (NIJZ), ni bilo mogoče pripraviti predstavitev zbornika na način, ki bi zbornik približal širši javnosti. Tudi v prihodnje bodo ukrepi  verjetno omejevali  in oteževali izvedbo predstavitve ali jo morda celo onemogočili.

 

Tako sta predsednik PVD Sever Dol in Bele krajine Marjan Dragan in predsednik OZVVS Dolenjska Anton Klobčaver 19. maja 2021 med 11 in 13 uro v avli Dolenjskega muzeja Novo mesto, Muzejska ulica 7, članom MSNZ svečano podelila zbornik Manevrska struktura narodne zaščite Dolenjske 1990.

MSNZ Dolenjske je leta 1990  vključevala pripadnike iz takratnih občin Novo mesto, Metlika, Črnomelj in Trebnje, v njej pa so z enotnim ciljem delovali tako posamezni pripadniki takratne milice, pripadniki TO in nekateri posamezniki iz civilne sfere.