15.06.2020 DELOVNA AKCIJA PRI SPOMINSKEM OBELEŽJU NA GRMU

V skladu z načrtom dela PVD Sever Dolenjska in Bela Krajina za leto 2020 pod rubriko skrb za spominska obeležja so veterani odbora Novo mesto, dne 15.6.2020 opravili vzdrževalna dela pri spominskem obeležju, ki je postavljeno pri Kmetijski šoli Grm.  V času osamosvojitvenih procesov so v teh prostorih potekale priprave in aktivnosti  dolenjske milice za osamosvojitev Slovenije.

Člani odbora so očistili samo spominsko obeležje, kakor tudi bližnjo okolico, sicer pa dijaki Centra Biotehnike in Turizma skozi vso leto vzorno skrbijo. Čistilne akcije se je udeležil tudi g. Tone Gole, član odbora Trebnje in častni predsednik PVD Sever Dol. in Bele krajine. Tudi sam ni mogel skrivati spominov, ko je kot inšpektor za posebne naloge v času osamosvojitvenih procesov deloval  v prostorih Kmetijske Šole Grm.

 Pozdravil  nas je tudi direktor  Grma Novo mesto – Center Biotehnike in Turizma, g. Hrovat Tone in v kratkem razgovoru povedal, da je ponosen, da pri njihovi ustanovi stoji to spominsko obeležje.