16.01.2021 IN MEMORIAM: JANEZ GOLOBIČ (1945 – 2021)

Ko odide človek kakršen je bil Janez Golobič, pusti za seboj vrzel, ki je ni mogoče zapolniti. Ostane nam samo tolažilna misel, da smo ga poznali, da smo svoj čas delili z njegovim, da smo lahko delali in se družili z njim. Janezu Golobiču v pestrem zasebnem in poklicnem življenju nič človeškega ni bilo tuje.

Bil je veteran  vojne za Slovenijo, pri osamosvojitvenih procesih je  bil aktiven v okviru takratne milice kot rezervni miličnik . Sodeloval je v akciji Sever in je bil  od vsega začetka  aktiven član združenja Sever.  Janez Golobič in člani njegove družine so bili zaupanja vredna družina, in so v oktobru 1989 sprejeli v hrambo orožje vojne enote postaje milice Črnomelj.   Policijsko veteransko društvo Sever, je v spomin na to hrabro dejanje  Janezu Golobiču in njegovi družini postavilo  na njihovi domačiji  spominsko obeležje. Prav tako mu je bil podeljen srebrni znak osamosvojitve. Ministrstvo za notranje zadeve je Janezu Golobiču za pomembne uspehe pri izvrševanju nalog in krepitvi varnosti Republike Slovenije, podelilo bronasti znak zaslug za varnost.

Mrzla sobota 16.01.2021, nam bo ostala v grenkem spominu, namreč tega dne smo se  v Semiču člani policijsko veteranskega društva Sever poslovili od našega člana Janeza Golobiča.

                                                                                                               

                                                                                                                          Milan LESKOVAR