09.10.2021 ODBOR TREBNJE IZVEDEL POHOD PO POTEH HRANITELJEV OROŽJA

Dne 09.10.2021 smo se veterani PVD Sever odbora Trebnje ob 09.00 uri zbrali na Vini gorici pri Trebnje, pred hišo družine Glavan, kjer smo imeli v letu 1990 in 1991 shranjenega del orožja taktarne PM Trebnje. Gospodarici smo predali praktično darilo našega društva ter se zahvalili za sodelovanje.

VINA GORICA PRI DRUŽINI GLAVAN

VINA GORICA PRI DRUŽINI GLAVAN

Podhod smo nadajevali mimo Primšatala, Rodin, do Lanšpreža. Postanek smo naredili še v Rodinah, pri naših dveh prijateljih in podpornikih Justi in Jožetu SAJE, ki sta nas presenetila z bogatim okrepčilom, za kar se jima prav toplo zahvaljujemo.

Pot smo nadaljevali naprej peš proti Lanšprežu, kamor smo prispeli ob 11. 30 uri. Tu smo naprej pokramljali s člani čebelarskega društva Trebnje, ki so imeli prav tako jesensko srečanje. Naprej smo se zbrali pri našem drugem spominskem obeležju, saj je bil v času agresije tu zbirni center vojnih pribežnikov, katerega je vodila sestavljena enota s takratne PM Trebnje. Vsem prisotnim je bila podana kratka predstavitev takratnega dela v centru.

Po končani predstavitvi smo se z vozili premaknili v ŠČ na Repče, kjer je sledila analiza dela društva, ter prijetno druženje.

 

Tekst: Predsednik odbora Trebnje Dušan Hajdinjak