09.10.2021 V NOVEM MESTU 8. DRŽAVNO PRVENSTVO V KEGLJANJU

9. oktobra 2021 je na kegljišču KD Vodnjak v Novem Mestu potekalo 8.
državno prvenstvo ZPVD Sever v kegljanju.

 

Po tem, ko lansko leto zaradi epidemije ni bilo možno izvesti 8. DP, je članom PVDS Dolenjska in Bela krajina to letos uspelo na vrhunskem nivoju. Tekmovanja, ki se ga je udeležilo 7 ekip iz 6 društev Sever – skupaj 27 tekmovalcev in ena tekmovalka (članica PVDS Pomurje Marija Rantaša), so v sodelovanju s Kegljaškim društvom Vodnjak izvedli na popolnoma posodobljenem 4 steznem kegljišču. V otvoritveni slovesnosti so udeležence tekmovanja pozdravili predsednik PVD Sever Dolenjska in Bela krajina Marjan 
Dragan, podžupan Mestne občine Novo mesto Peter Kostrevc, v imenu vodstva zveze pa mag. Darko Repenšek, predsednik Komisije za šport, ki je državno prvenstvo tudi uradno otvoril. Tekmovalo se je v ekipni in posamični konkurenci, 60 lučajev mešano.

Na zaključni prireditvi s podelitvijo medalj in pokalov najboljšim posameznikom in ekipam je spregovoril tudi predsednik ZPVD Sever dr. Tomaž Čas, ki je poudaril večplastni pomen tovrstnih športnih druženj, čestital tekmovalki in tekmovalcem ter se zahvalil PVDS Dolenjska in Bela krajina za odlično organizacijo prvenstva. Vsekakor pa ni mogel mimo aktualnih dogodkov in vloge policije pri varovanju oziroma zatiranju protestov. Med drugim je opozoril na smiselnost, predvsem pa nesorazmernost vse demonstrirane sile in prisilnih sredstev. Izpostavil je, da Milica, ki je bila nekdaj v Sloveniji res ljudska, nikdar ne bi nastopila prosti svojemu narodu na tak ali podoben način. S predsednikom komisije za šport sta najboljšim ekipam in posameznikom podelila zaslužena priznanja in nagrade, predsednik domačega društva Marjan Dragan pa priložnostna darila organizatorja. Repenšek je zaslužnejšim posameznikom Francu Hodoklinu, Sabastjanu Virantu in Marjanu Draganu, ter sodnikoma Damjani Jerman in Branku Novaku za sojenje, društvu organizatorju in KD Vodnjak Novo mesto pa za organizacijo in izvedbo tekmovanja, podelil posebne pisne zahvale ter pozval, da se na 9. DP predvidoma v Prekmurju snidemo spet v še večjem številu.

Rezultate in video posnetek prvenstva si lahko ogledate na spletnih povezavah:

https://portal.kegljanje.com/index.php/zpvd-sever/dp-sever-2021

 

Predsednik PVD Sever Dol. in Bele krajine

Marjan Dragan