09.01.2020 PONOVOLETNO SREČANJE PODODBORA ŠENTJERNEJ

Dne 09.01.2020 so se v Motelu gostišča Deteljica v Dobruški vasi v občini Škocjan na po novoletnem srečanju zbrali policijski veterani Sever, veterani iz Pododbora Šentjernej, ki so med osamosvojitveno vojno leta 1991, delovali predvsem na območju občine Šentjernej in Škocjan.

Prejemnik priznanja veteran Milan Kranjc

Prejemnik priznanja veteran Milan Kranjc

Zbrane veteranke in veterane je predsednik pododbora Šentjernej g. Jože Kos lepo pozdravil, pozdravom se je pridružil tudi predsednik PVD Sever Dol. in Bele krajine g. Marjan Dragan. Prisotnim članom sta predstavila izvedene aktivnosti v preteklem letu, govora pa je bilo tudi o aktivnostih, ki se bodo izvajale v tekočem letu.

Povabilu sta se odzvala tudi župan občine Škocjan g. Jože Kaplar in podžupan Občine Šentjernej g.  Janez Selak in se vodstvu pododbora Šentjernej zahvalila za povabilo. Prisotne veteranke in veterane sta lepo pozdravila in sem jim zahvalila za opravljeno delo v času osamosvojitvene vojne 1991, kakor se tudi zahvalila, da se spomini osamosvojitvene vojne ohranjajo še danes. 

Predsednik društva g. Marjan Dragan in predsednik pododbora Šentjernej g. Jože Kos sta posameznikom podelila tudi priznanje za dejavnost pri zaščiti demokratičnih procesov v Republiki Sloveniji, priprav in aktivnosti v vojni za Slovenijo 1991.

Priznanja so prejeli: Srebrni znak Milan Kranjc, bronast znake so prejeli Drago Kranjc, Marko Pavlič, Franc Pavlič, Franc Hudoklin in Mario Pečar.

 

Tekst in slike: Drago Sikošek