08.01.2020 PONOVOLETNO SREČANJE PODODBORA DOL. TOPLICE

Dne 08.01.2020 so se v gostilni Henrik v Loški vasi v občini Dolenjske Toplice na po novoletnem srečanju zbrali policijski veterani Sever, veterani iz Pododbora Dolenjske Toplice, ki so med osamosvojitveno vojno leta 1991, delovali predvsem na območju občine Dolenjske Toplice, Straža in Žužemberka.

 

Predsednik pododbora Dolenjske Toplice g. Franc Berkopec je prisotne lepo pozdravil, pozdravom se je pridružil tudi predsednik PVD Sever Dol. in Bele krajine g. Marjan Dragan. Prisotnim članom sta predstavila izvedene aktivnosti v preteklem letu, govora pa je bilo tudi o aktivnostih, ki se bodo izvajale v tekočem letu. Nista mogla mimo dejstva, povedala sta, da je bil v preteklem letu izveden dobrodelni koncert, ki je bil medijsko zelo odmeven, namreč izkupiček od prodanih kart je bil v celoti namenjen nakupu novega vozila za društvo Sonček, društvo s cerebralno paralizo iz Novega mesta. Zahvalila sta se vsem  in vsakemu posamezniku, ki je kakor koli prispeval, da je dobrodelni koncert uspel v popolnosti in s skupnimi močni se je dvorana Marof v Novem mestu tako napolnila.  

Predsednik društva Marjan Dragan in predsednik pododbora Dolenjske Toplice Franc Berkopec sta podelila tudi priznanje za dejavnost pri zaščiti demokratičnih procesov v Republiki Sloveniji , priprav in aktivnosti v vojni za Slovenijo 1991. Priznanje so prejeli: Alojz Klobučar, Valentin Zajc, Ivan Zupančič in Franci Pavček.

 

Tekst in slike: Drago Sikošek