07.11.2022 POLOŽITEV CVETJA NA SPOMINSKI SVEČANOSTI PRI SPOMENIKU FRANCA ROZMANA STANETA NA LOKVAH PRI ČRNOMLJU IN SREČANJE Z HRANITELJI OROŽJA

Belokranjska odbora Policijsko veteranskega društva SEVER Dolenjska in Bela krajina sta se dne 7.11.2022 udeležila spominske svečanosti ob obletnici tragične nesreče Franca Rozmana – Staneta, pri spomeniku na Lokvah pri Črnomlju.  Skupaj z drugimi veteranskimi društvi, organizacijami, združenji ter predstavniki lokalnih skupnosti so položili cvetje k spomeniku komandanta Staneta. Na spominski svečanosti je bil prisoten praporščak s praporom Združenja Sever Dolenjska in Bela krajina.

Polaganje venca pri spomeniku na Lokvah pri Črnomlju

Polaganje venca pri spomeniku na Lokvah pri Črnomlju

Spominska svečanost je bila priložnost za druženje veteranov, izmenjava mnenj z ostalimi veteranskimi društvi in združenji ter predstavniki lokalnih skupnosti, župani belokranjskih občin. Na srečanju ob slovesnosti je potekalo druženje s hranitelji orožja, pogovor s častnim govornikom bivšim predsednikom Republike Slovenije Milanom Kučanom ter predsednikom Zveze policijskih veteranskih društev Sever, Tomažem Časom. Ob zaključku prijetnega druženja je bil dogodek dokumentiran s spominsko fotografijo.

Za odbor Črnomelj in Metlika: Milan Leskovar.

Foto: Arhiv PVD Sever DBK