01.10.2022 POHOD IN OBISK TAJNE LOKACIJE REZERVNEGA REPETITORJA

  • Članice in člani Policijsko veteranskega društva Sever Dol. in Bele krajine so dne 01.10.2022 izvedli pohod v Srednje  Gričevje (Nova gora), do stanovanjske hiše Vincencija MURGLJA, ki je imel v času osamosvojitvene vojne 91, postavljen rezervni repetitor – sredstva zveze.  

Na naslovu Srednje Gričevje štev. 29, se je tako zbralo več pohodnic in pohodnikov, ki so si ogledali samo lokacijo. Namreč v podstrešju hiše Vincencija Mergelj na navedenem naslovu so takratni delavci UNZ Novo mesto iz sektorja za zveze, imeli pripravljen rezervni repetitor, ki bi ga usposobili za delovanje v primeru, da bi oddajnik na Trdinovem vrhu bil s strani JLA napaden in unesposobljen.

Po krajšem postanku na lokaciji, so se pohodnice in pohodniki namenili še na 2 km dolgo pot, v naselje Štravberk, kjer so se udeležili slovesnosti ob odkritju spominskega obeležja v spomin na strmogljavljenje ameriškega bombnika B-24 Liberator "Moo juice".

Srednje Grčevje SEVER pohod repetitor

Članice in člani Policijsko veteranskega društva Sever Dol. in Bele krajine so dne 01.10.2022 izvedli pohod v Srednje Gričevje (Nova gora), do stanovanjske hiše Vincencija MURGLJA, ki je imel v času osamosvojitvene vojne 91, postavljen rezervni repetitor – sredstva zveze.